Zafir's Bla bla...

Zafir's Bla bla...

Dette er min blog:

Min dagbog, med ting som kan være interessant for min familie, venner og andet godtfolk. Mange af tingene vil være noget jeg i forvejen fx. deler med min mødregruppe eller et læserbrev jeg har skrevet.

Hvis du syntes det er interessant, kan du jo læse med, ellers kan du lade være :o) Det er muligt at kommentere mine indlæg. HVIS du gør det, så HUSK at skrive den kode der bliver vist vedsiden af det højre felt. Feltet er til, for at spam-robotter ikke kan fylde min blog med kommentarer. Hvis du ikke skriver koden, bliver din kommentar ikke gemt.

God fornøjelse!

- Zafir :o) -

Kastanjedyne

OpskrifterPosted by Zafir Bæk Sat, November 02, 2013 21:39:01

Kastanjedyne – vores opskrift.

Da vi har en datter, der har en del natte-uro, har vi tænkt over, noget vi kan hjælpe hende med. Hun kan rigtig godt lide sin søsters kugledyne og vi har søgt lidt rundt på det. De er meget dyre og vi har tænkt over alternativer.

I USA er både kugle og kæde dyner ret billige, men fragten er dyr. Så fandt vi ud af at vi kan lave en kastanjedyne. Vi læste en blog om nogen der havde lavet en, men har dog lavet en del ændringer i forhold til den opskift.

Vi har gjort følgende:

I en kastanjedyne med kunstige kastanjer, er der 8,7 kg ”kastanjer” i. Derfor samlede vi en hel del kastanjer. Faktisk blev det til over 20 kg. Efter tørring blev det til omkring 20 kg.

Vi tørrede dem i ovn ved 100 grader varmluft i 7-8 timer. Der var plads til ca. 3 kg på hver plade, så det tog en tid at tørre dem. De tabte sig ca. 16-17% på ovntørringen. Jeg vil tro at de vil tabe sig ca 5% mere, mens de er i dynen.
Efter et par uger tabte den noget skimmel. Så luftede vi den og der har intet været siden. :-)

Vi tog et dynebetræk og halverede det på midten. Syede en søm. Derefter halveret i hver side, til der var 8 rør.

Herefter puttede vi 150 gram i hver bane og syede en dobbelt søm ca 24-25 cm op af dynen. Det fortsatte vi til der var 8 rum på af. Det bliver så til 64 rum med 150 gram kastanjer i hver rum. Omkring 10 kg vejer dynen.

VI har ikke foret dynen, da vi tænker det er bedst, at den ligger oven på den almindelige dyne, så kastanjerne ikke trækker fugt fra kroppen når man sover.

Vi har så endt med at lave 2 dyner, af årets kastanjehøst. Både mor og Datter syntes det er fantastisk at sove med og ingen natte-uro J

  • Comments(4)//blabla.zafir.dk/#post768